Съединените щати призоваха руския президент Владимир Путин да признае реалността

...
Съединените щати призоваха руския президент Владимир Путин да признае реалността
Коментари Харесай

САЩ: Путин след 300 дни изрече думата война” - като нова стъпка в признаване на реалността да изтегли войските си

Съединените щати приканиха съветския президент Владимир Путин да признае действителността и да изтегли войските си от Украйна, откакто самият той най-сетне назова нашествието в Украйна " война ".

Откакто Путин подреди нахлуването през февруари, Русия публично приказва за " специфична военна интервенция " и наложи закон, който криминализира наричането на войната с същинското й име - управляващите назовават това " подвеждаща терминология ".

Но на конференция през вчерашния ден самият Путин употребява думата " война ", като съобщи, че се надява тя да завърши допустимо най-скоро.

" От 24 февруари Съединени американски щати и останалата част от света знаеха, че " специфичната военна интервенция " на Путин е непровокирана и неоправдана война против Украйна. Най-накрая, след 300 дни, Путин назова войната с същинското й име. " - съобщи представител на Държавния департамент.

" Като последваща стъпка в признаването на действителността, ние го призоваваме да приключи тази война, като изтегли силите си от Украйна. "

Държавният департамент съобщи, че каквато и да е терминологията на Путин, експанзията на Русия против суверенния ѝ комшия докара до гибел, опустошения и разселване.

" Народът на Украйна безспорно не намира разтуха в това, че Путин декларира очевидното, както и десетките хиляди съветски фамилии, чиито родственици са починали в борбата във войната на Путин ", акцентират от Държавния департамент. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР