Съединените щати припомниха за наложените санкции срещу близкия до Кремъл

...
Съединените щати припомниха за наложените санкции срещу близкия до Кремъл
Коментари Харесай

САЩ припомниха за санкции срещу руснака Пригожин за изборна намеса

Съединените щати припомниха за наложените наказания против близкия до Кремъл съветски олигарх Евгений Пригожин след негово изказване, че Русия се е намесвала, се намесва и ще продължи да се намесва в демократичния развой в Щатите. 

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс съобщи, че този коментар е " самоуверено самопризнание, което наподобява като демонстрация на безотговорност " от Москва против дейностите на Пригожин.

 
Не чакаме президентът Путин да работи против него. Искаме да забележим Руската федерация да работи против някой, който толкоз намерено се хвали с интервенция в изборите на суверенна страна. Бихме очаквали това от виновна правоприлагаща система, от отговорно държавно управление. Но знаем, че не можем да чакаме това от Русия.
Нед Прайс, представител на Държавния департамент

От Белия дом обявиха, че няма съответни достоверни закани за сигурността на междинните избори във вторник.

 
Добре е известно и документирано в общественото пространство, че субекти, свързани с Евгений Пригожин, са се опитвали да повлияят на изборите по света, в това число в Съединените щати. Щатите работиха за откриване и противопоставяне на опитите за злонамерено въздействие на Русия. Евгений е познато лице, глобено от Съединените щати, Англия, а също и от Европейския съюз.
Карин Жан-Пиер, представител на Белия дом

През 2018 година няколко руснаци, измежду които и Пригожин, както и три съветски компании, бяха обвинени от САЩ за провеждането на акция в обществените мрежи за основаване на различия измежду американците преди президентските избори през 2016-а.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР