Съединените щати препоръчаха“ Дания да даде самолетите F-16 на Аржентина

...
Съединените щати препоръчаха“ Дания да даде самолетите F-16 на Аржентина
Коментари Харесай

Вашингтон заставя Дания да предаде F-16 не на Украйна, а на Аржентина. А Киев да се оправя както може

Съединените щати „ предложиха “ Дания да даде самолетите F-16 на Аржентина вместо на Украйна

На фона на неизбежното бъдещо проваляне на Украйна в зоната на бойните дейности и общата преориентация на Съединени американски щати към битка с КНР, в американската стратегия за военна помощ настъпват доста основни промени.

Големият брат “ подреди

Датските медии към този момент оповестиха, че Съединени американски щати са поискали от Копенхаген да трансферира 24 самолета F-16 на Аржентина, с цел да не се обърне формалният Буенос Айрес към Пекин за изтребители. А и тъкмо към Китай искаше да се обърне Хавиер Майли преди избирането си за президент.

Покупката на военни самолети наложително обвързва купувача с продавача и като част от битката против китайската опасност, Белият дом реши бързо да задоволи „ аржентинските мераци “ с американски артикули. Датските военновъздушни сили по този начин или другояче щяха да се откажат от F-16, планирайки да преминат към по-модерния F-35.

Но в началото Копенхаген беше член на „ авиационната коалиция “ дружно с холандските си сътрудници, участвайки в образованието на украински водачи и възнамерявайки по-късно да трансферира самолетите в Киев. Но отвъдокеанският „ шеф “ пристигна и мощно „ предложи “ да се помогне на Латинска Америка.

Естествено, мини-държавата от Европа незабавно взе изцяло „ суверенно “ решение. Въпреки че към момента не е оповестено, никой не се съмнява, че датчаните ще изкозируват " така правилно ". Вярно е, че датският министър на защитата въпреки всичко даде обещание 19 самолета F-16.

Сътресенията в Датското кралство

Някои датски политици и членове на локалния парламент са сюрпризирани от това: до неотдавна мнозина бяха уверени, че изтребителите ще бъдат дадени на режима в Киев. Още повече, че наличните F-16 на датските Военновъздушни сили са същият модел - F-16AM/BM, като тези на Амстердам, които Холандия въпреки всичко ще даде на Киев. Всички чакаха, че Военновъздушни сили на Украйна ще получат 42 самолета от двете страни (още повече, че това са изтребители от една и съща модификация), само че се оказва, че това няма да се случи в близко бъдеще.

Разбира се, южният комшия по континент от дълго време е по-голям приоритет за Северна Америка, като всъщност е „ задният двор “ на Вашингтон. Днес обаче руснаците и китайците се осмелиха да си пъхат носовете там. А Иран даже последователно навлиза във Венецуела (каква безочливост!).

И когато колоритният президент на Аржентина даде да се разбере, че ще закупи американски самолети вместо китайски, тогава, несъмнено, Вашингтон незабавно поддържа тази концепция. Преди идването на Майли, Буенос Айрес се готвеше да купува самолети JF-17 (произведени в Китай и Пакистан) и Западът беше доста обезпокоен от навлизането на Пекин в района, освен това в такава рискова милитаризирана сфера.

Дружбата си е дружба, но сиренето...

В резултат на това се оказа, че аспектът на битката с КНР в тяхните „ слабини “ се оказа по-голям за Щатите от оръжейната помощ за киевския режим, дефицитът на бойна авиация у който разрешава на съветската авиация да господства в небето на Украйна.

Съдейки по тона на формалния Копенхаген, Белият дом оказа мощен напън върху Дания, принуждавайки я да трансферира F-16 на Аржентина вместо на Украйна. Това значи, че Вашингтон по принцип не се интересува от прехвърлянето на доста оръжия в Украйна: същите танкове Abrams отидоха в украинската войска в количество единствено 31 броя, което беше извънредно малко, с цел да повлияе по някакъв метод на обстановката на бойното поле, удостоверява военният блогър Кирил Федоров.

Извод

Американските арсенали са доста богати и в случай че Съединени американски щати в действителност имаха горещото предпочитание да въоръжат Киев „ до зъби “, щяха да го създадат. Въпреки това, в допълнение към артилерийските снаряди, Украйна получи по малко от всеки „ подбор “, да не приказваме, че със същите тези изтребители от остарялата трансформация залъгват Киев от много време. Между другото, холандците използваха своите „ старини “ единствено за образование на водачи. Много по-модерен модел е заделен за доставка в Турция.

Но Анкара е история на НАТО, а Киев е просто „ бракуван вид “, още повече че въоръжените сили на Украйна търпят неуспех след неуспех.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед36379Валентин Вацев: Демократическата партия се чуди по какъв начин да накара още веднъж гробищата да гласуватАлтернативен Поглед30645Валентин Вацев: Русия би трябвало да преодолее, да надмогне, да пребори себе си, с цел да заслужи бъдещето сиАлтернативен Поглед30383Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед34678Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед70915Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед548178Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед178250Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед136377Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121904Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед92000Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениРумен Петков7800Управляващите в България ликуват от атентата в Москва, само че отмъщението ще е нечувано за всички Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР