Съединените щати прекъсват връзките си със Световната здравна организация. Решението

...
Съединените щати прекъсват връзките си със Световната здравна организация. Решението
Коментари Харесай

Тръмп прекъсна връзките на САЩ със Световната здравна организация

Съединените щати прекъсват връзките си със Световната здравна организация. Решението беше оповестено от президента Доналд Тръмп, който упрекна Китай и здравната организация към Организация на обединените нации за пандемията от COVID-19, за загубата на стотиците хиляди човешки животи и за икономическия колапс.

Решението на Вашингтон значи, че Съединените щати стопират средствата, предопределени за СЗО. Страната е най-големият донор с повече от 400 милиона $ през 2019-та година. Сега тези средства ще се пренасочат към други световни и незабавни начинания за публичното здраве.

Доналд Тръмп, който се бори за преизбиране в края на годината, постоянно е подложен на критика за метода, по който администрацията му се оправя с пандемията. Повече от 102 000 души са умряли в Съединените щати от COVID-19. Това е най-големия брой жертви в света. Президентът постоянно упреква Китай, че се е опитал да прикрие пандемията.

" Светът страда вследствие на злоупотребата на китайското държавно управление. Прикриването на вируса в Ухан разреши на заболяването да се популяризира по целия свят. Тя лиши живота на повече от 100 000 американци и милиони по целия свят ”, съобщи Тръмп.

Критиката му за метода, по който СЗО отговори на пандемията, стартира предишния месец, като още тогава той заплаши да спре финансирането ѝ. Президентът съобщи, че Организацията е подвела света за вируса и я назова „ марионетка на Китай “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР