Съединените щати планират да задълбочат сътрудничеството си с България, Молдова,

...
Съединените щати планират да задълбочат сътрудничеството си с България, Молдова,
Коментари Харесай

Край с руската агресия в Черно море, САЩ идват на помощ, осигуряват сигурността в региона

Съединените щати възнамеряват да задълбочат съдействието си с България, Молдова, Грузия, Украйна  и Румъния. Това излиза наяве от импортирания в американския Конгрес " Закон за сигурността в Черно море " (Black Sea Security Act).
 
В документа е записано, че с приоритет ще са действия като разузнаване и наблюдаване на съветските интервенции в района на Черно море, основаването на интернационален щаб, който да дава отговор за планирането, подготовката, осъществяването и координацията на многонационалните военни сили. Борбата с съветската дезинформация с поддръжката на Съединените щати също е част от целите.
 
 Black Sea Security Act Black Sea Security Act Източник: Американски Конгрес
Документът признава черноморския район като сцена на съветската експанзия и заявява, че интерес на Съединени американски щати е да поддържат напъните за попречване на разпространяването на по-нататъшен въоръжен спор в Европа.
За документа неотдавна напомни посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен, като сподели, че документът ще концентрира въпросите на района, тъй като в избрани елементи на Черно море има съществени проблеми.
 
В момента текат вторите 10 дни от удълженото съветско военно обучение в икономическата зона на България.
Ако останем единствено с това второ удължение няма проблем, сподели неотдавна министърът на защитата Тодор Тагарев, само че съгласно него България може да има проблеми с изследванията на газ в Черно море.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР