Съединените щати отправиха необичайно предупреждение към сирийския режим, като съобщиха,

...
Съединените щати отправиха необичайно предупреждение към сирийския режим, като съобщиха,
Коментари Харесай

Белият дом обвини Сирия, че готви нова химическа атака и я заплаши

Съединените щати насочиха извънредно предизвестие към сирийския режим, като оповестиха, че съгласно разследващи данни Дамаск подготвя ново нахлуване с химически оръжия, предадоха американски медии.

В изказване Белият дом предизвести режима на президента Башар Асад, че ще заплати " висока цена ", в случай че сходна офанзива бъде осъществена. Данните, с които американските управляващи настояват, че разполагат, сочат, че подготовката припомня за нападението с химически оръжия в провинция Идлиб през април, когато починаха десетки сирийци. Няколко дни по-късно Съединени американски щати нанесоха неочакван въздушен удар по сирийска авиобаза.

" Асошиейтед прес " цитира представителя на Белия дом Шон Спайсър, че в евентуалното ново нахлуване могат да бъдат избити доста цивилни, в това число на почтени деца. Администрацията на Тръмп добави, че въпреки Вашингтон да поддържа наличие в Сирия, " с цел да отстрани Ислямска страна... в случай че господин Асад извърши още една офанзива с химически оръжия, която да аргументи всеобща гибел, той и армията му ще платят висока цена. " Сирия отхвърля нейни самолети да са пуснали нервнопаралитичен газ над Хан Шейхун и твърди, че при въздушно нахлуване са били уцелени хранилища с химически муниции на опозицията.

Междувременно американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли написа в " Туитър ", че " за всяка последваща офанзива, осъществена против сирийския народ, ще бъде упрекван Асад, само че и Русия и Иран, които го поддържат в това да избива личния си народ. "

Изявлението на Белия дом не беше последвано от незабавна реакция на сирийското държавно управление.

Класифицирана информация

Не бяха предоставени доказателства в поддръжка на изказванието за идна химическа офанзива. Разузнавателни данни, събирани от Съединени американски щати, по определение са класифицирани. Американският президент обаче има безспорното право да разкрие каквито данни счита за належащо - мотив, на който Тръмп се базира, когато избухна абсурдът с съветски представители в Овалния кабинет.

" Ню Йорк таймс " отбелязва, че по въпросите на химическите оръжия в Близкия изток обилни наблюдения могат да дойдат от службите на Израел. Преди няколко месеца, след офанзивата в Хан Шейхун, страната разгласи, че по нейни данни Сирия може към момента да има до няколко тона химически боеприпас.

Представител на американските управляващи, осведомен с въпросните данни, споделя, че службите на Съединени американски щати и сътрудниците им са засекли от известно време насам няколко местоположения, където подозират, че държавното управление на Асад може би укрива създадени неотдавна химически оръжия от инспекторите на Организация на обединените нации, предава " Ройтерс ". Предупреждението на Белия дом по думите му се основава на сведения за необикновена интензивност в тези региони.

" Неочакван " ход

Няколко високопоставени военни представители са били сюрпризирани от изказването, направено от администрацията на Тръмп, само че не е известно доколко Белият дом е държал в течение структурите за сигурност, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Валери Сибала, от основания във Вашингтон Институт за Сирия, съобщи за Би Би Си, че думите, отправени от Белия дом, са " необикновен " ход. " Това е невиждано в хода на спора. Не сме имали сходно предизвестие от американското разузнаване за подона офанзива... Мисля, че би трябвало да сме внимателни, изключително с тази (администрация), само че... Има доказателства, че при предходни химически офанзиви службите в Съединени американски щати наподобява са разбрали авансово, тъй че е доста допустимо. "

Даръл Кимбъл, който оглавява Асоциацията за надзор на оръжия, сподели, че не си спомня за сходно предизвестие, отправяно против задгранично държавно управление, " най-малко през последните 30 години ". Той добави, че сходни въпроси нормално се вземат решение по дипломатически канали или през службите на забърканите страни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Сирийската рецесия (1202)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР