Съединените щати отново наложиха вето на проекторезолюция на Съвета за

...
Съединените щати отново наложиха вето на проекторезолюция на Съвета за
Коментари Харесай

Светът осъжда последното вето на САЩ в Съвета за сигурност на ООН върху прекратяването на огъня в Газа

Съединените щати още веднъж постановиха несъгласие на проекторезолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН) по отношение на войната на Израел в Газа, което провокира необятно публикувани рецензии от противници и съдружници.

Ходът във вторник беше третото несъгласие на Съединени американски щати върху резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, изискваща преустановяване на огъня в Газа, и пристигна ден откакто Вашингтон популяризира резолюция, която ще поддържа краткотрайно преустановяване на огъня, обвързвано с освобождението на всички израелски пленници от палестинския анклав.

Гласуването в 15-членния съвет беше 13-1, като Обединеното кралство се въздържа, което отразява мощната поддръжка от страни по целия свят за преустановяване на опустошителния спор, който умъртви повече от 29 000 палестинци.

Ето по какъв начин реагираха страните и международните водачи.

Китай

Джан Джун, пратеникът на Китай в Организация на обединените нации, изрази „ мощно отчаяние и неодобрение “ от Съединени американски щати, съгласно организация Синхуа.

„ Ветото...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР