Съединените щати очакват Иран да извърши удари срещу множество цели

...
Съединените щати очакват Иран да извърши удари срещу множество цели
Коментари Харесай

САЩ очакват Иран да атакува Израел скоро, Байдън предупреди

Съединените щати чакат Иран да извърши удари против голям брой цели в Израел през идващите дни. Това заяви американската телевизия Си Ен Ен, базирайки се на свои източници.

Попитан какъв брой неизбежна е офанзивата на Иран против Израел, американският президент сподели: „ Бих желал да имам сигурна информация, само че моето очакване е за по-скоро, в сравнение с за по-късно. “

Байдън насочи обръщение към Иран да не прави нахлуване. Няколко часа по-рано американският президент още веднъж прикани Техеран към въздържаност.

Според източниците на Си Ен Ен Иран може да употребява голям брой дронове и над 100 крилати ракети, а разполагането на военната техника към този момент е почнало.

Ескалацията на напрежението пристигна след удара на Израел против иранското консулство, при който убити 13 души, един от които е почитан боен.

Израел не признават да са направили офанзивата, само че всеобщото мнение е, че тя е пристигнала точно от тях. След офанзивата Иран даде обещание недопечен отговор. 

Вашингтон неведнъж е предупреждавал за предстоящи удари в разнообразни елементи на света. Последното предизвестие, което стана действителност, беше за атентата в Москва.

Анализатори считат, че Иран няма нужните военни благоприятни условия, с цел да удари Израел, само че могат да употребяват свое прокси като „ Хизбула “, да вземем за пример. Те разполагат с хиляди ракети и голям боеприпас от оръжия, които умерено могат да бъдат ориентирани към Израел.

През миналата нощ северните елементи на Израел бяха под ракетен обстрел от Ливан. Отговорност за офанзивата пое „ Хизбула “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР