Съединените щати обявиха награда от 1 милион долара за информация,

...
Съединените щати обявиха награда от 1 милион долара за информация,
Коментари Харесай

1 милион долара за информация за сина на Осама бин Ладен

Съединените щати оповестиха премия от 1 милион $ за информация, която би помогнала за залавянето на сина на Бин Ладен. След отслабването на Ислямска страна, Хамза бин Ладен е определян като " престонаследника на джихада ". Предполага се, че се укрива по границата сред Пакистан и Афганистан.

 © БГНЕС
Хамза бин Ладен - считан е за новото лице на Ал Кайда - тетористичната мрежа, виновна за стотици атентати, най-кървавият от които беше на 11 септември 2001-ва. Атаката, която лиши живота на 3 хиляди души.

Нейтън Сейлс, координатор по контратероризъм към Държавния департамент: Ал Кайда се възражда. През последните години публичното внимание беше ориентирано към опасността от Ислямска страна. През този интервал Ал Кайда беше в релативно мъртвило. Но това беше стратегическа пауза, не капитулация. Не би трябвало да се заблуждаваме, Ал Кайда продължава да има опцията и желанието да ни удари.
Вероятно Хамза е 30-годишен, с положително обучение и с подготвеност да продължи делото на татко си. Твърди се, че бил обичания наследник на някогашния водач на Ал Кайда. При ликвидирането на Бин Ладен през 2011-та година били открити писма, в които терористът призовавал доближените си след гибелта му да се погрижат за неговия наследник и да го пратят да се образова под друго име в Катар.

През 2015-та Хамза се включил към Ал Кайда. Според американското разузнаване Хамза бин Ладен управлява групировката Ансар ал Фуркан, към която през последните месеци са се прeминали най-фанатизираните бойци от Ислямска страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР