Съединените щати няма да предоставят изтребители Ф-16 на Украйна, заяви

...
Съединените щати няма да предоставят изтребители Ф-16 на Украйна, заяви
Коментари Харесай

САЩ няма да изпратят Ф-16 на Украйна, Франция има изисквания, ако получи подобно искане

Съединените щати няма да дават изтребители Ф-16 на Украйна, съобщи президентът Джо Байдън.

Германия към този момент изрично отхвърли тази концепция, а френският президент Еманюел Макрон съобщи, че " нищо не е изключено ", само че посочи, че досега Киев не е отправял сходно искане.



Джо Байдън съобщи още, че ще посети Полша, без да посочи по кое време. Въпросът е на фона на догатки за планувано пътешестване до Европа, което да съвпадне с 24 февруари, когато се отбелязва една година от съветската инвазия в Украйна.

След като Вашингтон и Берлин оповестиха, че ще дават танкове на Украйна, украинският президент Володимир Зеленски настоя за още военна помощ, която да включва ракети с огромен обхват и изтребители. Германия отхвърли концепцията, а френският президент Еманюел Макрон не изключи опцията с уточнението, че към този момент няма сходно искане от страна на Киев.

Ако въпреки всичко това бъде направено, Макрон очерта три критерия.

" По подразбиране, нищо не е изключено, само че ние вършим оценка въз основата на три критерия. Първият - да е отправено искане с посочени периоди за образование и доставки за украинската войска. Затова предходната седмица разговарях повече от час и половина с президента Зеленски. Вторият аршин е да няма ескалация - оборудването, което предоставим, да не поразява съветска територия, а да оказва помощ на Украйна да оказва опозиция против Русия. И третият аршин е да не бъдат отслабени качествата на френската войска да пази личната си земя и хора ".

Междувременно Франция и Австралия оповестиха, че са се споразумели да си сътрудничат за производството на " няколко хиляди " 155-милиметрови снаряда за Украйна. Министрите на защитата на двете страни разговаряха в Париж във формат 2 плюс 2, в който участваха и външните министри. Този тип снаряди се изстрелват от няколко западни артилерийски системи, предоставени на Украйна.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР