Съединените щати не искат да допуснат конфликт между НАТО и

...
Съединените щати не искат да допуснат конфликт между НАТО и
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ не целят конфликт между Русия и НАТО, целта ни е демократична Украйна

Съединените щати не желаят да позволен спор сред НАТО и Русия, съобщи на брифинг почитан чиновник на американската администрация.

Говорейки за една от задачите на Съединени американски щати, сложена от президента Джо Байдън, той съобщи: " Не можем да предизвикваме война сред НАТО и Русия ".

Преди това Белият дом удостовери, че ще достави на Киев ракетни системи " HIMARS ".

" Президентът даде ясно да се разбере, че няма да участваме директно в този спор - няма да изпратим свои войски или да нападаме съветските сили ", добави служителят на Белия дом.

Байдън посочи в публикация, отдадена на украинската рецесия във вестник New York Times., че задачата на Съединени американски щати е демократична Украйна.

Съединените щати желаят да видят Украйна " демократична " и " просперираща ", съобщи президентът на Съединени американски щати.

Намирам дейностите на съветския държавен глава Владимир Путин за ужасяващи, само че Съединените щати няма да се пробват да го смъкват от власт, добавя той. Докато Съединените щати или съдружниците ни не бъдат нападнати, няма да бъдем непосредствено включени в спора нито посредством изпращането на американски военни елементи в Украйна, нито посредством атакуване на съветските сили, прецизира Байдън.

Не окуражаваме, нито оказваме помощ на Украйна да прави офанзиви отвън нейните граници. Джо Байдън написа, че е взел решение за даване на украинците по-съвършени ракетни системи, които ще им разрешат по-прецизно да поразяват цели на бойното поле вътре в Украйна.

Относно нуклеарните оръжия президентът на Съединените щати показва, че за момента не се следят признаци, че Русия има намерение да употребява сходни оръжия в Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР