Съединените щати наложиха санкции на главния прокурор на Никарагуа за

...
Съединените щати наложиха санкции на главния прокурор на Никарагуа за
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на главния прокурор на Никарагуа поради проблеми с правата на човека

Съединените щати постановиха наказания на основния прокурор на Никарагуа за това, което съгласно тях е нейната роля в „ несправедливото гонене на политическите пандизчии и гражданското общество “ от държавното управление.

Уенди Каролина Моралес Урбина, която е основен прокурор от 2019 година, „ употребява офиса си, с цел да улесни координирана акция за угнетяване на несъгласието посредством изземване на имущество от политически съперници на държавното управление без правно съображение “, Брайън Нелсън, Департамент на Съединени американски щати заместник-министърът на финансите за „ тероризма “ и финансовото разузнаване, се споделя в изказване в четвъртък.

Моралес Урбина управлява напъните за лишаване на имущество от 222 политически пандизчии, които бяха изпратени на полет за Съединени американски щати през 2023 година и лишени от никарагуанското си поданство, сподели Министерството на финансите.

Съгласно заповедта Съединени американски щати ще блокират всяка благосъстоятелност или ползи, които тя има в страната, и ще забранят транзакциите в Съединени американски щати с нея.

Главният прокур...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР