Съединените щати изпращат на Украйна допълнителна военна помощ в размер

...
Съединените щати изпращат на Украйна допълнителна военна помощ в размер
Коментари Харесай

САЩ запасяват Украйна с боеприпаси за офанзивата ѝ

Съединените щати изпращат на Украйна спомагателна военна помощ в размер на към 325 милиона $, която ще включва голямо количество артилерийски снаряди и муниции, оповестява " Асошиейтед прес ".

Пентагонът изясни, че този ход идва с наближаването на началото на пролетната атака против съветските сили.

Въпреки че Съединени американски щати отхвърлиха да уточнят какъв брой тъкмо муниции ще бъдат изпратени на Украйна, последният спомагателен пакет наподобява на други скорошни доставки, които включваха ракети за високомобилните артилерийски ракетни системи HIMARS и гаубици, както и други ракети и противотанкови муниции. Цялото това въоръжение ще бъде изтеглено от запасите на Пентагона, тъй че да може бързо да дойде на фронтовата линия.

В понеделник Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи, че е въпрос на време страната му да бъде военно готова за началото на своята контраатака. Той уточни, че настъплението против съветските войски ще стартира, когато украинските сили са подготвени, и акцентира, че доставките на бронирани транспортни средства и муниции са основни за тази цел.

Скорошното приключване на класифицирана информация на Пентагона включва редица документи, описващи графика за доставки на оръжие за Украйна и непубликувани до момента оценки за това какъв брой бързо украинската войска може да изчерпи сериозните муниции за противовъздушна защита. Документите съдържат прогнози, че запасите от ракети могат да бъдат изчерпани в края на този месец или през май, което би предоставило по-големи благоприятни условия за опустошителни съветски въздушни и артилерийски удари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР