Съединените щати и Южна Корея актуализираха двустранно споразумение за сигурност,

...
Съединените щати и Южна Корея актуализираха двустранно споразумение за сигурност,
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея изострят плановете за възпиране срещу севернокорейската ядрена заплаха

Съединените щати и Южна Корея актуализираха двустранно съглашение за сигурност, с цел да противодействат по-ефективно на разрастващите се нуклеарни и ракетни оръжия на Северна Корея закани

От KIM TONG-HYUNG Associated Press 13 ноември 2023 година, 3:57 ч.

СЕУЛ, Южна Корея -- Съединените щати и Южна Корея в понеделник актуализираха двустранно съглашение за сигурност за по-ефективно опълчване на разрастващите се нуклеарни и ракетни закани на Северна Корея. усилване на тристранните отбранителни учения с Япония и възстановяване на обмена на информация по отношение на изстрелванията на севернокорейски ракети.

Съединени американски щати. Министърът на защитата Лойд Остин беше в Сеул за годишни диалози по сигурността с южнокорейски военни, в това число министъра на защитата Шин Уон-сик, които бяха фокусирани върху усилването на нуклеарното въздържане против Северна Корея. Те също по този начин приказваха за това по какъв начин съдружниците могат да координират по-широки геополитически въпроси, в това число войната на Русия против Украйна и районната самонадеяност на Китай, сподели Остин.

Напрежението сред Кореите е на равнище най-високата им точка от години, защото темпото както на оръжейните проби на Северна Корея, по този начин и на комбинираните военни учения на Южна Корея със Съединените щати се ускориха в цикъл на око за око.

По време на тяхната консултативна среща по сигурността Остин и Шин подписаха нова версия на съглашението за Стратегия за персонализирано въздържане на своите страни, която беше преразгледана за първи път от десетилетие, с цел да се оправи с възходящата опасност от военната нуклеарна стратегия на Севера.

Шин сподели, че в новия документ се показва, че Съединените щати ще активизират цялостния си набор от военни качества, в това число нуклеарни, за отбрана на Юга при положение на севернокорейски нуклеарен удар офанзива. Той също по този начин сподели, че документът ще даде образец за съдружниците да изготвят тактика по какъв начин Южна Корея може да подкрепи нуклеарните интервенции на Съединени американски щати при такива събития с стандартните си качества, само че не даде повече детайлности.

„ Нашият ангажимент за въздържане към Република Корея остава хладнокръвен — това включва цялостен набор от нашите нуклеарни, стандартни и противоракетни отбранителни качества “, сподели Остин на конференция, имайки поради формалното име на Южна Корея, Република Корея.

Съединените щати и държавното управление на консервативния южнокорейски президент Юн Сук Йол също укрепват своето тристранно съдействие в региона на сигурността с Япония, което включва взаимни военни учения и затегнато обмисляне на защитата, в отговор на засиленото създаване на оръжия от Северна Корея и вербалните закани за нуклеарен спор.

Пристигайки в Южна Корея през уикенда, Остин по-рано се срещна с Шин по време на тристранна среща среща с японския министър на защитата Минору Кихара, който взе участие в диалозите посредством онлайн видео. Те се съгласиха да стартират, както е планувано, съглашение за шерване на информация в действително време за изстрелванията на севернокорейски ракети през декември. Те също по този начин се съгласиха да основат многогодишни проекти през идващите седмици за възстановяване на своите тристранни военни учения, сподели Министерството на защитата на Южна Корея. удовлетворение от засилените съвещания с Вашингтон по отношение на проектите за нуклеарно въздържане и по-честото разполагане на съвременни американски военни активи на Корейския полуостров през последните месеци, което той разказа като решаващо за поддържане на нуклеарните и ракетните закани на Севера под надзор.

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk TjIX aGjv " > Юн също акцентира, че съдружниците би трябвало да бъдат готови за всевъзможен тип провокация от страна на Севера, в това число „ изненадваща офанзива в жанр Хамас “, и настоя, че Северна Корея е „ директно и непряко ”, забъркан във войната на Русия против Украйна и конфликтите сред Израел и Хамас, съгласно неговия офис. военно съоръжение за Русия, с цел да подкрепи нейната война в Украйна. Южнокорейски чиновници обявиха, че създадените в Северна Корея реактивни гранати и други оръжия може да са били употребявани от Хамас по време на нападението му против Израел на 7 октомври и че Северът може да обмисля продажбата на оръжия на въоръжени групи в Близкия изток на фона на задълбочаваща се борба със Съединените щати.

Изненадващата офанзива против Израел от страна на Хамас породи опасения в Южна Корея по отношение на опцията за сходно нахлуване от Северна Корея и подтикна държавното управление на Юн за намерено разискване на прекъсване на междукорейско военно съглашение от 2018 година за понижаване на напрежението по границите за усилване на наблюдението на фронтовата линия на север.

Споразумението, реализирано за къс интервал на дипломацията сред някогашния демократичен президент на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен Ун, сътвори буферни зони по сухопътните и морските граници и зони неразрешени за полети над границата, с цел да предотврати конфликти. Шин беше изострен критик на съглашението, изключително на зоните, неразрешени за полети, които той упорства, че пречат на Южна Корея да употребява изцяло своите средства за въздушно наблюдаване в миг, когато нуклеарните закани от Северна Корея нарастват.

Без да прецизира, Остин сподели, че е разискал междукорейското съглашение с Шин и че съдружниците ще „ продължат тесни съвещания “ по въпроса отсега нататък.

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР