Съединените щати и Великобритания обявиха нови санкции срещу заместник-командир на

...
Съединените щати и Великобритания обявиха нови санкции срещу заместник-командир на
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания наложиха нови санкции срещу иранската Революционна гвардия и хутите

Съединените щати и Англия оповестиха нови наказания против заместник-командир на иранския Корпус на гвардейците на ислямската гражданска война (КГИР), както и против член на хутите, съобщи Агенция Франс Прес.


Подкрепяните от Иран йеменски хути от месеци нападат корабоплаването в региона на Червено море, като не престават да правят набези макар многократните ответни удари на Съединени американски щати и Англия.

Брайън Нелсън, заместник-министър на финансите на Съединени американски щати по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, съобщи, че новите наказания акцентират решимостта да се противодейства на напъните на силите " Кудс " на КГИР и хутите, които пробват да избегнат глобите и да финансират повече набези в района.

Силите " Кудс " дават отговор за интервенциите в чужбина, като съгласно публични лица те поддържат групировките в района, в това число хутите, Хамас и Хизбула.

" Тъй като хутите непрекъснато заплашват сигурността на мирната интернационална търговия, Съединени американски щати и Обединеното кралство ще продължат да прекъсват потоците на финансиране, които разрешават тези дестабилизиращи действия ", съобщи Нелсън.

Обединеното кралство постанова наказания на министъра на сигурността на хутите за това, че заплашва мира, сигурността и стабилността на Йемен, като поддържа набези против корабоплаването в Червено море.

В " черния лист " попадна Мохамед Реза Фалахазадех, сегашен заместник-командир на силите " Кудс ".

Членът на хутите Ибрахим ал-Нашири също е глобен от Съединените щати поради поддръжка на бойните дейности на групировката.

Министерството на финансите на Съединени американски щати означи, че силите " Кудс " и хутите " вземат участие в продажбата на ирански артикули на задгранични купувачи, с цел да генерират доходи " за финансиране на интервенции.

Министерството на финансите разгласи и наказания против притежателя и оператора на транспортен съд, употребен за транспорт на ирански артикули - основаната в Хонконг Cap Tees Shipping Co.

" Приходите, генерирани от тези противозаконни мрежи, дават опция за военните дейности, в това число за многочислени терористични офанзиви в района, при които се употребяват съвременни безпилотни летателни апарати и ракети ", се споделя в позицията на американските управляващи.

В настрана изказване министърът на външните работи на Обединеното кралство Дейвид Камерън назова нападенията на хутите " неприемливи, противозаконни и представляващи опасност за живота на почтени хора и свободата на корабоплаването ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР