Съединените щати и Тайван ще започнат търговски преговори в рамките

...
Съединените щати и Тайван ще започнат търговски преговори в рамките
Коментари Харесай

САЩ и Тайван започват търговски преговори

Съединените щати и Тайван ще стартират търговски договаряния в границите на нова самодейност за реализиране на съглашения с " стопански значими резултати ", оповестява " Ройтерс ".

По информация на Тайпе " икономическата насила " на Китай също ще бъде разисквана.

Двете страни разкриха самодейността САЩ-Тайван за търговията през 21-ви век през юни - единствено няколко дни, откакто администрацията на американския президент Джо Байдън изключи острова, по отношение на който Пекин има искания, от своя фокусиран върху Азия стопански проект, предопределен да противодейства на възходящото въздействие на Китай.

От Търговското посланичество на Съединени американски щати оповестиха, че се чака първият кръг от договарянията да се състои при започване на есента.
 Министерство на външните работи на Китай: Съединени американски щати минават всички граници на разрешеното по тайванския въпрос
Министерство на външните работи на Китай: Съединени американски щати минават всички граници на разрешеното по тайванския въпрос

Москва е солидарна с Пекин по този въпрос

Планираме да следваме упорит график за реализиране на задължения с висок стандарт и значими резултати, обхващащи единадесетте търговски области в мандата за договаряния, които ще оказват помощ за построяването на една по-справедлива, по-просперираща и устойчива стопанска система на 21-ви век , се показва в изказването на американската организация.

От своя страна основният търговски договарящ на Тайван Джон Денг съобщи, че се надява договарянията да стартират идващия месец и че това може да докара до с поразумение за свободна търговия, към което островът от дълго време се стреми със Съединените щати.

В тази връзка Министерството на търговията на Китай разгласи, че страната " уверено се опълчва " на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Тайван.

Пекин ще предприеме всички нужни ограничения, с цел да отбрани уверено своите суверенитет, сигурност и ползи за развиване, акцентират от ведомството.

Китай преглежда визитите на американски чиновници в Тайван като изпращане на въодушевяващ сигнал към лагера на последователите на независимостта на острова. Вашингтон няма публични дипломатически връзки с Тайван , само че е привързан от законодателството на Съединени американски щати да даде на острова средствата да се пази.

В китайската революция комунистите на Мао Цзедун побеждават силите на Гоминданг (КМТ), или националистическа партия, под управлението на Чан Кайши, принуждавайки го да избяга в Тайван през 1949 година
 Евентуална аудиенция на Пелоси в Тайван нажежава напрежението с Китай
Евентуална аудиенция на Пелоси в Тайван нажежава напрежението с Китай

Съединени американски щати обявиха, че няма да позволен да бъдат заплашвани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР