Съединените щати и Русия се споразумяха за начините за преодоляване

...
Съединените щати и Русия се споразумяха за начините за преодоляване
Коментари Харесай

Според Помпео има споразумение САЩ и Русия да работят заедно по бъдещата конституция на Сирия

Съединените щати и Русия се споразумяха за методите за превъзмогване на безизходицата при намирането на политическо решение в опустошената от войната Сирия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео след диалозите с президента Владимир Путин, съобщи БГНЕС.
Помпео сподели, че Сирия – във връзка с която Съединени американски щати и Русия са на противоположни страни – е била измежду главните тематики на диалога с съветския президент в черноморския курорт Сочи. Той добави, че двете страни са подкрепили основаването на комисия, натоварена със задачата да изготви следвоенна сирийска конституция - основна стъпка, която досега беше в застой заради различията сред Русия и Съединени американски щати.
" Проведохме доста работлив диалог за напредъка във връзка с Сирия, неща, които можем да създадем дружно, когато имаме общ интерес за това по какъв начин да придвижим напред политическия развой ", съобщи Помпео пред кореспондент на Агенция Франс Прес.
" Налице е политически развой, обвързван с Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който бе затворен и мисля, че в този момент можем да стартираме да работим дружно, с цел да го отключим ", посочи той.
Резолюция 2254 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призната единомислещо през 2015 година, прикани за поддържан от Организация на обединените нации политически развой, управителен от Сирия. Помпео сподели и, че Русия и Съединените щати са разискали и други области на съдействие в Сирия, които към този момент не може да разкрие обществено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР