Съединените щати дадоха срок от две седмици на Турция, за

...
Съединените щати дадоха срок от две седмици на Турция, за
Коментари Харесай

Вашингтон с ултиматум към Анкара заради С-400

Съединените щати дадоха период от две седмици на Турция, с цел да се откаже от договорката за доставка на съветската противовъздушна ракетна система С-400, съобщи CNBC, съгласно БГНЕС, която обаче се базира на РИА Новости.
Съединени американски щати желае през този интервал Анкара да намерения и да анулира договорката с Москва, а вместо това да купи американските системи за противоракетна защита " Пейтриът ". В противоположен случай Съединени американски щати ще изключат Турция от програмата " Lockheed Martin F-35 ".
Освен това Съединените щати могат да не се лимитират до лишаването на Турция от обещаните изтребители. Както означават американски медии, отводът да се съблюдава ултиматумът може да докара до налагането на наказания против Анкара от Вашингтон и " вероятен отговор от страна на НАТО ".
Според CNBC това е " последната дума на Държавния департамент на Съединени американски щати ".
Припомняме, че първата партида С-400 според изискванията на контракта сред Москва и Анкара ще дойде през юли. Съединени американски щати настояват, че съветските системи са несъвместими със стандартите на НАТО и заплашват Анкара със наказания вследствие на придобиването им. Американската страна заплаши да забави или да спре продажбата на изтребители F-35 в Турция.
Анкара е един от участниците в американската интернационална стратегия F-35. Турция също по този начин неведнъж е подчертавала, че съветската система за противовъздушна защита не съставлява опасност за американските изтребители. В допълнение външният министър Чавушоглу сподели, че доставената в страната С-400 няма да бъде интегрирана в системата за въздушна защита на Северноатлантическия съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР