Съединените американски щати призоваха своите граждани да не пътуват до

...
Съединените американски щати призоваха своите граждани да не пътуват до
Коментари Харесай

САЩ: Не пътувайте в Гърция! В България може.

Съединените американски щати приканиха своите жители да не пътуват до Гърция. Причината е растеж в броя на новозаразените с ковид. България е в листата на страните, до които няма проблем да се пътува.

Това излиза наяве от информация, оповестена в уеб страницата на Държавния департамент. На 2 август Гърция, дружно с още няколко страни, бе добавена в категорията „ Ниво 4: Не пътувайте”. Тази рекомендация се отнася до страни, в които не е безвредно за американските жители да пътуват поради разпространяването на ковид.

В тази рискова категория от през вчерашния ден попаднаха още Ирландия и Малта. България попада в „ Ниво 1: Използвайте естествени защитни мерки”. Държавният департамент се базира на рекомендации на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, който следи от близко по какъв начин се популяризира вирусът по света и в кои страни има по-висок риск от заразяване, и в кои – по-малък.

Държавният департамент е разделил страните в четири категории. В „ червената” категория 4 („ Не пътувайте”) са страните, в които има максимален риск от заразяване. Категория 3 е „ Преразгледайте пътуването си”, категория 2 е „ Повишено внимание”, а категория 1, в която е и България към днешна дата, е „ Използвайте естествени защитни мерки”. Съседна Турция е в третата категория на Съединени американски щати – при опция пътуването да бъде отсрочено.

От началото на коронавирусната пандемия в света са доказани 199 милиона случая на зараза, до момента в който смъртните случаи са 4,2 милиона. През последните седмици в Гърция се вижда внезапно нарастване на новозаразените. Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите също сложи някои от най-популярните гръцки туристически дестинации като островите Миконос и Санторини в „ червено” поради внезапно повишаване на инфектираните. Гръцката стопанска система е мощно подвластна от туристическия бранш. За последното денонощие в Гърция бяха регистрирани над 2100 нови случая на заразяване. С тях страната се приближава до половин милион от началото на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР