Съединените американски щати и Китай обмислят премахването на част от

...
Съединените американски щати и Китай обмислят премахването на част от
Коментари Харесай

Вашингтон и Пекин говорят за премахване на част от митата съвсем скоро

Съединените американски щати и Китай обмислят премахването на част от наложените мита като част от краткотрайната комерсиална договорка, споделят източници на The Wall Street Journal. " Ако има договорка, премахването на мита ще бъде част от нея ", споделя старши представител на администрацията от Вашингтон.

Двете най-големи стопански системи се съгласиха кардинално по по този начин наречените от президента Доналд Тръмп първи няколко етапи на договорка, с която да се постави завършек на разногласието, поради който артикули за стотици милиарди долари бяха обложени с мита. " И двете държавни управления би трябвало да дадат, с цел да получат ", споделя Майрън Брилиянт, изпълнителен вицепрезидент и шеф на дирекцията за интернационалните връзки в Американската комерсиална камара. " Двете страни са в действителност покрай договорка, само че в последна сметка президентите ще вземат крайното решение ".

Първата фаза на пакта включва покупки от страна на Китай на американски аграрни артикули, нови правила за ограничение на манипулирането на юана и някои ремонти, които да защитят американската интелектуална благосъстоятелност и да отворят китайския пазар за щатските компании.

Очакваше се, че постигането на съглашението по първа фаза ще отсрочи влизането на нови мита на 15 декември, само че в този момент излиза наяве, че ще бъдат отстранени и някои от старите. Според Financial Times може да бъдат отстранени митата върху артикули за $111 милиарда, наложени на 1 септември. Ставките бяха остро подложени на критика от търговци на дребно в Съединени американски щати и те директно въздействат на потребителите.

Окончателно решение към този момент няма.

Очакваше се първата фаза на договорката да бъде подписана по време на среща на водачите от Азиатско-тихоокеанския район в Чили, само че държавното управление там я анулира поради продължаващите митинги. Не е ясно къде ще бъде новата среща, само че Тръмп в неделя предложи " някъде в Съединени американски щати ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР