Съединените американски щати бе неоспорим лидер в разходите по разойна

...
Съединените американски щати бе неоспорим лидер в разходите по разойна
Коментари Харесай

Китай настига САЩ по разходи за развойна дейност

Съединените американски щати бе безспорен водач в разноските по разойна активност в продължение на години. Доминацията на най-голямата стопанска система в света обаче е застрашена от Китай, написа Statista.

Всяка година сред 2000 и 2017 година разноските на Съединени американски щати за изследване и разработка порастват приблизително с 4,3 % годишно, до момента в който в Китай те нарастват с над 17 %, гласи последното издание на отчета Science and Engineering Indicators на National Science Foundation (NSF). Според него, общите разноски за R&D порастват от $722 милиарда през 2000 година до $2,2 трилиона през 2017 година

През 2017 година Съединени американски щати остават водач с $549 милиарда по паритета на покупателната дарба, само че Китай затваря разликата с $496 милиарда. Общо, Съединени американски щати и Китай дават отговор за съвсем половината от разноските за разойна активност в света - 25% и 23%, надлежно.

Макар че Съединени американски щати към момента е на върха, някои от по-малките стопански системи имат по-голям " интензитет ", което значи, че съотношението на разноските към Брутният вътрешен продукт е по-голямо. През 2017 година Южна Корея има най-високо съответствие при 4,6%, следвана от Япония с 2,3% и Германия с 3%. В Съединени американски щати то е 2,8%, а в Китай - 2,2%.

В Съединени американски щати бизнес секторът води със 70% от разноските, следван от федералното държавно управление с 10%.
 Снимка 463207
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР