Съдят ме и ме убиват защото отидох в Украйна, помагам

...
Съдят ме и ме убиват защото отидох в Украйна, помагам
Коментари Харесай

Саакашвили: Убиват ме заради това, че през 2015 г. изтръгнахме Одеса от ръцете на Путин

„ Съдят ме и ме убиват тъй като отидох в Украйна, оказвам помощ и играя доста огромна роля в тази страна. Осъждат ни, тъй като изтръгнахме Одеса от ръцете на Путин през 2015 година “ – написа експрезидентът на Грузия Михаил Саакашвили в профила си във Facebook.

Припомняме, той беше наказан от грузински съд и изпратен пандиза, където здравето му се утежни до сериозно положение. Беше признат в клиника, а проучвания, извършени в американска лаборатория демонстрираха, че е токсичен с тежки метали.

„ Днес те ме убиват по елементарни аргументи. Съдят ме и ме убиват, тъй като сътворих казус за сполучлива външна политика. “ – споделя още Саакашвили.

„ Осъждат ме, тъй като пуснах светлина в тъмната Грузия, прекратих кражбите. Съдят ме за това, че разтварям път за младите, изкоренявам корупцията в просветителната система.
Съдят ме за това, че не наподобявам на тях. Никога нищо не съм крал, желаех всичко за Грузия. Заради това е моето наказване – срам за Грузия! “ – заключава той.

На фотосите, които разгласява в профила си, Михаил Саакашвили е мъчително измършавял, само че твърди, че мъченията няма да пречупят духа му.

По-рано той съобщи, че преследването против него от страна на грузинските управляващи е по волята на Кремъл.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР