Съдовите хирурзи на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат поредната кампания

...
Съдовите хирурзи на УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат поредната кампания
Коментари Харесай

„МЕДИКА“ със зимна скринингова кампания на съдовите заболявания

Съдовите хирурзи на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ ще проведат следващата акция за предварителна защита и възстановяване на здравето на жителите на Русенска и прилежащите области. Инициативата цели ранна диагностика и попречване на затрудненията, които могат да настъпят в резултат на болесттите на вените и артериите. Скрининговите прегледи ще се проведат на 16-ти декември 2023 година /събота/.

Основните рискови фактори за развиване на сърдечно-съдовите болести са високо кръвно налягане, диабет, затлъстяване или наднормено тегло, тютюнопушене и други Зимата слага кръвоносната система пред още едно предизвикателство – тя би трябвало да реагира на ниската температурата, която води до смяна на концентрацията на кръвта. Сгъстяването на кръвта през студените месеци покачва склонността на организма към кръвосъсирване и подготвя поява на конвулсии в съдовете. Ограниченото придвижване и потреблението на по-тежка храна, наситена с скотски мазнини, също способстват за повишение на риска от този вид болести. За разлика от летните месеци, когато се изявяват най-вече венозните патологии, през зимата експертите виждат зачестяване на артериалните болести – тромбоемболии, инфаркт и инсулт.

Голяма част от тези болести са предотвратими, а стартирано навременно лекуването понижава остатъчните затруднения за целия организъм. Първоначални знаци за допустимо проваляне по вените и артериите могат да бъдат уязвимост и болки в мускулите на краката при придвижване, отичане на крайниците, поява на труднозарастващи рани.

За да се възползват от скрининговата акция на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ и да се съветват със съдов хирург на 16-ти декември, пациентите не е належащо да носят направление.

Необходимо е искащите авансово да запишат час на тел.: 082 830230 в работните дни сред 8:00 и 18:00 часа.

Прегледите ще се извършат в Диагностично-консултативния блок на УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ с адрес гр. Русе, ул. „ Рига “ 35.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР