Садомазохизмът е полезен за здравето. Може да доведе до състояние,

...
Садомазохизмът е полезен за здравето. Може да доведе до състояние,
Коментари Харесай

Садомазохистичният секс - полезен за здравето?

Садомазохизмът е потребен за здравето. Може да докара до положение, сходно на медитация и " положение на променено схващане ", написа английският " Дейли Мейл ", представен от БГНЕС.

Учени считат, че тази процедура провокира приток на кръв в мозъка. По този метод съзнанието се трансформира като в положение на дълбока медитация. Причиняването и изпитването на болежка имат резултат, сходен на медитирането.

Изследването е извършено от Джеймс Амблър, студент по логика на психиката в Университета в Северен Илинойс. Участниците са причинявали и изпитвали болежка по време на секс. Преди и след провеждането на опитите доброволците били подложени на когнитивен тест - задания за свързване на думи и цветове.

Резултатите демонстрират, че хората в позиция да бъдат " измъчвани " имат по-слаба функционалност на част от мозъка, наречена дорзолатерален префонтален кортекс. Тази област е обвързвана с контрола над изпълнителната и работната памет и други функционалности от по-високо равнище. Тази част на мозъчната кора се задейства, когато човек мечтае или одобри избрани лекарства, постоянно с наркотично деяние. Появява се възприятие на лекост, успокоение и чувство за " тук и в този момент ", изясняват учените.

Смята се, че положението, близо до медитация, се предизвиква от слаб приток на кръв в тази част на мозъка.

Практикуващите садомазохизъм изпитват в по-малка степен възприятие на тревога спрямо другите хора.

Изследване, извършено през 2013 година, демонстрира, че феновете на тази процедура имат по-сигурни връзки и страдат по-малко от безпокойствие, в сравнение с останалите хора.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР