Съдийската комисия на БФС обяви, ме няма да уважи искането

...
Съдийската комисия на БФС обяви, ме няма да уважи искането
Коментари Харесай

БФС отряза Ботев за съдии от чужбина

Съдийската комисия на БФС разгласи, ме няма да почете настояването на " Ботев " (Пловдив) за съдии от чужбина в полуфиналите за Купата на България идващия месец.

" Всички ние видяхме наклонността и грубото тъпчене на разпоредбите при последната ни среща за състезание с тима на ЦСКА-София, като желаем това да не се повтаря в никакъв случай повече. Вярваме, че честната игра е най-важното в идващите футболни борби, а за тази цел факторът „ съдийство “, като дълготраен проблем в българския футбол, би трябвало да бъде отстранен. Нека по-добрият тим продължи! ", написаха от " Ботев " в обществено огласено писмо до БФС.

От Семеен кодекс на съюза дадоха отговор следното:

" Във връзка с постъпило публично писмо от ПФК Ботев (Пловдив) с искане за назначение на задгранични съдии на двата полуфинални мача от шампионата за Купата на България против ЦСКА-София, Съдийската комисия към Българския футболен съюз желае да осведоми както управлението на ПФК Ботев (Пловдив), по този начин и цялата футболна общност в България, че сходно искане е невероятно да бъде задоволено.

Българският футболен съюз е част от УЕФА и има подписано съглашение с европейската федерация по Конвенцията за развиване и образование на съдиите в България, което не разрешава назначението на рефери от други страни. Ръководството на Съдийската комисия има цялостно доверие на българските арбитри и счита, че те са потвърдили своите качества в не една и две значими срещи от шампионата и шампионата за Купата на България. "

" Ботев " е измежду клубовете, които постоянно се оплакват от съдийството. Двубоите за Купата са през април. Другата двойка е " Лудогорец " - " Хебър ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР