Съдийската колегия на ВСС реагира неадекватно и непоследователно с първата

...
Съдийската колегия на ВСС реагира неадекватно и непоследователно с първата
Коментари Харесай

Панов за случая Полфрийман: Съдийската колегия реагира неадекватно

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет реагира несъответстващо и непоследователно с първата позиция и с втората си позиция. Това сподели ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, съобщи кореспондент на БГНЕС. По искане на основния прокурор Сотир Цацаров делото сега се преразглежда от Върховния касационен съд.
“Хората имат право да разясняват, да показват своята позиция, само че бих споделил, че с цел да може да има осведомен избор, е добре правосъдните актове да бъдат прочитани, без значение от това кой по какъв начин по-късно ще ги интерпретира. Затова на уеб страницата на Върховен касационен съд може да видите, че има събрани всички правосъдни актове по проблема Джок Полфрийман ”, уточни той.
Според него въобще целият този метод, в който се насажда ненавист, злоба към магистрати, без значение дали сме съгласни или не с постановени правосъдни актове е “връщане към столетия, които считам, че би трябвало да сме позабравили ”.
Панов счита, че в съответния случай съдийската гилдия не би трябвало да взима всъщност позиция, да застава на страната на едната или другата теза. “В последна сметка магистратите правораздават и те би трябвало да имат чувството, че органът, който е предназначен по закон да брани тяхната самостоятелност стои твърдо на своето място и позиции. Смятам, че тази несъответстваща и непоследователна реакция не сътвори това чувство в магистратите ”, зави той.
Лозан Панов изясни, че в една нечиста медийна среда даже тези, които не са чели актовете, могат да влияят и да манипулират обществото.
  “Защото съдийската гилдия реагира несъответстващо и непоследователно с първата позиция и с втората позиция. Нещо повече в случай че си спомняте предаването ми на Инспектората по сигнал на магистрати беше посредством решение на съдийската гилдия. Докато в този момент това, което разбирам, че се е случило е без да има решение и акт на съдийската гилдия, даже без да е импортирано в дневния ред, тъй като внасянето в дневния ред допуска най-малкото коментар и спор по тази тематика. Така че безусловно непоследователна тематика и по този метод споделям мнението, че съдийската гилдия абдикира от своите отговорности, вменени в закона за правосъдната власт да брани независимостта на магистратите ”, съобщи ръководителят на Върховен касационен съд.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР