Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че до

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) реши, че до
Коментари Харесай

ВСС реши: Без дела, призовки и решения до 19 април

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) реши, че до 19 април няма да има правосъдни каузи, връчване на призовки или решения. Мерките бяха взети на изключително съвещание за битка с разпространяването на ковид, оповестяват от NOVA.

По време на изключителното състояние, Съдебните покои в страната няма да затварят, само че достъпът до тях ще бъде мощно сведен и при строги ограничения за сигурност. Всички, които имат да пишат претекстове по каузи, ще го вършат от у дома. Насрочените съвещания по каузи се отсрочват до края на изключителното състояние. Изключение вършат единствено ограниченията за неотклонение и делата, касаещи незабавни обезпечителни ограничения. Във всеки съд у нас ще има дежурен състав, само че свободното придвижване на юристи, движимости лица, жители и подсъдими ще е неразрешено. По време на изключителното състояние няма да се връчват призовки и решения по каузи. Уведомяването на страните, както и информации по дела  ще става по телефона или по електронен път.

" При нас беше господин Ангел Кунчев, който ни срещна с ситуацията. Чуждият опит потвърждава, че ограничението на контактите дава резултат. Целта е оптималното ограничение на достъпа до правосъдните здания за ограничение на контактите. Всички разбираме, че правосъдните здания са места, които няма по какъв начин да се затворят, само че достъпът би трябвало да е стеснен ", уточни Лозан Панов.

 

dnes.bg

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, трябва
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР