Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие проект на

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие проект на
Коментари Харесай

Съдийската колегия на ВСС прие проект на Правилник за администрацията на ВАС

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) одобри план на Правилник за администрацията на Върховния административен съд (ВАС), оповестяват от пресцентъра на Висшия правосъден съвет.

Колегията предлага на Пленума на Висш съдебен съвет на съображение член 342, алинея 1 от Закона за правосъдната власт да одобри Правилник за администрацията на Върховен административен съд.

Правилникът за администрацията на Върховен административен съд съдържа набор правила, съобразени с измененията в Закона за правосъдната власт и с Административно-процесуалния кодекс. С него се цели усъвършенстване на активността на администрацията на Върховен административен съд. Направена е детайлна наредба на института на правосъдния асистент, обрисувани са пълномощията на основния секретар над общата администрация и директен надзор от страна на основния секретар и административния секретар във връзка с профилираната администрация, на началника на кабинета на ръководителя и във връзка с чиновниците в кабинета на ръководителя, на длъжността „ чиновник – връзки с обществеността.

Създава се функционален набор от правила по отношение на активността по стопанисване и ръководство на предоставените на Върховен административен съд недвижими парцели, плануват се промени в активността на профилираната администрация и други. С него се доразвива институтът „ атестиране “ на правосъдните чиновници, което има основно значение за администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР