Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно производство срещу
Коментари Харесай

ВСС започна дисциплинарка срещу бивш заместник на Владимира Янева

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет образува дисциплинарно произвеждане против арбитър Петя Крънчева от Софийския градски съд, заяви „ Правен свят”. Кадровиците действаха по предложение на ръководителя на съда Калоян Топалов тя да бъде намалена в служба за една година.

Мотив за дисциплинарката е инспекция на Инспектората на Висш съдебен съвет от предходната година, свързани със забавени от Крънчева каузи.

Преди две седмици колегията отхвърли да образува дисциплинарни производства против Крънчева, Николай Димов и Иво Дачев, напомня изданието.

Предложенията тогава бяха на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов на база на отчет на съда, съгласно който, че през 2015 година в съда са позволени десетки нарушавания на закона при настояването и даването на позволения за потребление на СРС, в това число и такива, довели до подслушване и следене на дипломати.

Миналата седмица Панов апелира пред Върховния административен съд отводите на колегията да образува дисциплинарни производства против тримата съдии.

Петя Крънчева беше зам.-председател на Софийски градски съд по времето на Владимира Янева, която напусна шефското място в съда точно поради СРС абсурда „ Червей”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР