Съдията, наблюдаващ процеса за гражданска измама срещу бившия президент Доналд

...
Съдията, наблюдаващ процеса за гражданска измама срещу бившия президент Доналд
Коментари Харесай

Съдия в процеса за измама с Тръмп издава нова заповед за забрана на адвокатите след спор за чиновник

Съдията, наблюдаващ процеса за гражданска машинация против някогашния президент Доналд Тръмп и други обвинени, издаде нова заповед за възбрана на юристите в петък да разискват обществено връзките на съдията с членовете на неговия личен състав.

Съдия Артър Енгорон издаде заповедта след нескончаем диалог с Кристофър Кисе, един от бранителите на Тръмп, който се опълчи на тесните съвещания на Енгорон с неговия закон служител. В съда в петък Кисе твърди, че секретарката Алисън Грийнфийлд може да е политически пристрастна против Тръмп и изрази опасения по отношение на броя на бележките, които е предала на съдията по време на процеса.

Engoron отхвърли тези причини в съда и още веднъж в писмена заповед, намирайки ги за „ изцяло неубедителни “. Заповедта не разрешава на всички юристи по делото да " вършат каквито и да било обществени изказвания, в или отвън съда, които се отнасят до поверителни връзки, под каквато и да е форма, сред моя личен състав и мен ".

Engoron следи делото, заведено от основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс против Тръмп, двамата му най-големи сина, организацията Тръмп и няколко ръководители във Върховния съд на щата Ню Йорк в Манхатън. Офисът на Джеймс твърди, че обвинените са организирали траяла десетилетие скица за машинация, с цел да надуят цената на парцелите на компанията и персоналното благосъстояние на Тръмп. Engoron към този момент откри Тръмп и тяхната компания виновни за бизнес измами.

свидетелства тази седмица. Всички обвинени отхвърлиха да са направили непозволени дейности.

Борбата към заповедта за забрана 

На 3 октомври, втория ден от процеса, Engoron издаде лимитирана заповед за възбрана на Тръмп и други обвинени от обществено разискване на членове на неговия екип. Тази заповед беше провокирана от унизителна обява, която се появи в акаунта на Тръмп в неговата платформа Truth Social. Оттогава той санкции Тръмп два пъти за нарушавания, последно за 10 000 $, откакто направи забележка отвън правосъдната зала, която наподобява се отнасяше за Грийнфийлд.

В съда в петък Кисе сподели, че екипът на отбраната има опасения по отношение на политически пристрастност в тази ситуация, цитирайки отчет от консервативния уеб страница Breitbart News за политическите дарения на Greenfield. Кисе сподели, че ще продължи да показва терзанията си, с цел да се увери, че те са записани в правосъдния протокол, и сподели, че отбраната " ще би трябвало съществено да обмисли настояването за анулация на процеса. "

Енгорон сподели, че не е знаел за отчет, само че порица Кисе за клеветата, че той или неговият служител са стимулирани от политиката. „ Жалко е, че падна до това равнище “, сподели Енгорон. „ Просто желая да продължа процеса, просто желая да свърша работата допустимо най-добре. “

Писмена заповед на Engoron

Той формализира порицанието си в писмената заповед, забраняваща разискването от връзките му с неговия личен състав по-късно в петък следобяд.

Адвокатите на Тръмп, написа Engoron, са създали „ повтарящи се, неуместни забележки по отношение на моя основен чиновник, обвинявайки я лъжливо в пристрастност към тях и в непозволено въздействие “ върху процеса.

„ Ответниците юристите изнасят дълги речи, в които настояват, че е несвоевременно арбитър да се съветва с юридически чиновник по време на настоящо произвеждане и че предаването на бележки от арбитър на юридически чиновник, или противоположното, съставлява несвоевременно „ видимо неточно “ в този случай “, написа той. „ Тези причини нямат учредения. “

Енгорон сподели, че служителите му „ са държавни чиновници, които извършват работата си по метода, по който желая “, в това число като дават отговор на въпросите му. Той сподели, че екипът на отбраната няма „ право на поверителна връзка сред мен и моите правосъдни чиновници “ и че той „ ще продължи да се съветва с моите чиновници, както е моето безкрайно право, през останалата част от процеса “.

Той написа, че офисът му е бил „ наводнен със стотици тормозещи и заплашващи телефонни позвънявания, гласови известия, имейли, писма и пратки “ от началото на процеса и че „ правото на обвинените според Първата корекция и техните юристи да разясняват моя личен състав е надалеч по-малко от нуждата да ги защитим от закани и физически пострадвания. “

Нарушенията на заповедта „ ще доведат до съществени наказания “, сподели той.

Греъм Кейтс способства за докладване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР