Съдия в Лос Анджелис свали останалите обвинения срещу Харви Уайнстийн,

...
Съдия в Лос Анджелис свали останалите обвинения срещу Харви Уайнстийн,
Коментари Харесай

Свалиха останалите обвинения срещу Харви Уайнстийн, след като беше осъден на 16 години затвор

Съдия в Лос Анджелис смъкна останалите обвинявания против Харви Уайнстийн , откакто продуцентът беше наказан на 16 година затвор през февруари, оповестиха Агенция Франс Прес и АП. 

Наричан в предишното " крал на киното ", продуцентът на сполучливи филми като " Криминале " беше наказан за нахлуване и полово принуждение над съветската манекенка Евгения Чернишова в хотел в Бевърли Хилс през 2013 г. 

От 2017 година до момента голям брой дами насочиха обвинявания в полово принуждение към Уайнстийн, а разкритията им дадоха началото на придвижването #Aз също (#МеТоо). Продуцентът ще остане в пандиза до края на живота си. Той към този момент и злежава 23-годишна присъда за полово принуждение в Ню Йорк. 

Съдебните заседатели в Лос Анджелис не реализираха единогласие за изговаряне на присъда по обвиняванията на други две дами - една от тях е Сибъл Нюсъм, брачна половинка на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм. 

Съдебните управляващи трябваше да вземат решение дали да се стартира нов развой по обвиняванията на двете дами.
Прокуратурата на Лос Анджелис взе решение да не стартира нов развой и това беше доказано от арбитър във вторник. Адвокатите на Уайнстийн ще апелират присъдата му в Лос Анджелис. Уайнстийн оспорва и присъдата, произнесена в Ню Йорк. 
 

— The Associated Press (@AP)

На процеса в Лос Анджелис, който се водеше от октомври до декември, четирите жени-жертви на Уайнстийн бяха анонимни. По-късно две от тях, Сибъл Нюсъм и Евгения Чернишова, разкриха самоличността си пред медиите. 

Прокуратурата показа Харви Уайнстийн като полов див звяр. Продуцираните от него филми имат над 330 номинации за премията 'Оскар " и 81 статуетки. Този факт дълго време възпира жертвите му да приказват от боязън какви биха били следствията за кариерата им. 

Адвокатите на Харви Уайнстийн показаха подозрения в думите на дамите и обърнаха внимание на неналичието на данни за престъпно действие. Процесът приключи с присъда. Съдебните заседатели взеха решение по обвиняванията на Евгения Чернишова, не се произнесоха по обвиняванията на Сибъл Нюсъм и една от останалите анонимни за пресата дами и оправдаха Уайнстийн по обвиняванията на друга анонимна жена.

От 2017 година до момента близо 90 дамите, измежду които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Розана Аркет, са обвинили Харви Уайнстийн в полов тормоз, полово принуждение или обезчестяване. Давността в доста от случаите е изтекла. Някои от дамите свидетелстват за принуждение още от 1977 г. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР