Съдия от Ловеч е задържан за почти едно денонощие, след

...
Съдия от Ловеч е задържан за почти едно денонощие, след
Коментари Харесай

Полицаи гониха 15 мин. съдия заради незаконен лов

Съдия от Ловеч е арестуван за съвсем едно денонощие, откакто повече от 15 минути бил преследван дружно с негов прочут от полицията по съмнение за незaконен лов. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.
Инцидентът станал в нощта против 6 октомври покрай плевенското село Бохот. Съдия Иван Иванов бил в колата на своя другар Васил Василев, когато служители на реда пробвали да ги спрат. До тази мярка се стигнало, тъй като джипът бил с изгасени светлини, работел единствено бойният му фар и се движел в кръг, сподели Арнаудова.
Полицаите се усъмнили, че това е противозаконен лов и присъединили както сирени, по този начин и сигналните лампите на патрулката. Вместо да спрат, съдията и приятелят му се пробвали да избягат с колата, което довело до гонка с служителите на реда.
В последна сметка Иванов и Василев въпреки всичко са арестувани. В колата имало две пушки и близо 120 патрона.
Засега съдията е разследван единствено за отхвърли да се подчини на служителите на реда, само че прокуратурата не изключва опцията да го упрекна и за противозаконния лов. В нощта на случая магистратът употребил и черна маска с прорези за очите, носа и устата. Разследващите открили, че Василев е с престъпно досие.
От Окръжния съд в Ловеч оповестиха, че на 9 октомври, понеделник, арбитър Иванов се е свързал с ръководителя на съда и го е уведомил за това, че е бил арестуван за период от 24 часа от органите на реда. Той е изложил своята версия за събитията към задържането му.
„ До сегашния миг в Окръжен съд – Ловеч не е постъпвала никаква публична информация от Прокуратурата на Република България и органите на Министерство на вътрешните работи във връзка с описания случай”, се показва в известието на съда.
Към сегашния миг арбитър Иван Иванов е в заплатен годишен отпуск. Съдия Иванов не беше открит и на домашния му адрес в Ловеч.
От Ловно-рибарско сдружение Ловеч са безапелационни, че информацията е вярна, разходката на съдията е бракониерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР