Съдия одобри публикуването на книгата на бившия съветник по националната

...
Съдия одобри публикуването на книгата на бившия съветник по националната
Коментари Харесай

Федералният съд реши, че Джон Болтън може да публикува книгата си

Съдия утвърди публикуването на книгата на някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън макар възражението на правосъдното министерство на Съединени американски щати. Администрацията на администрацията се опита да блокира издаването ѝ заради опасения от обявяване на поверителна информация, съобщи Асошиейтед прес.

Книгата съдържа рецензии към външната политика на президента Тръмп по време на бурната година и половина, която Болтън прекара в Белия дом.

Съдебното решение е победа за Болтън в дело, в което бяха намесени Първата корекция към конституцията (за свободата на словото " и съображения за национална сигурност.

Федералният арбитър Ройс Ламбърт обаче изрази и безпокойството си, че Болтън " си играе с националната сигурност на Съединени американски щати " с отхвърли си да одобри обзор на книгата му преди публикуването ѝ. Тази процедура има за цел да избегне откриване на поверителна информация от държавни чиновници в техни книги.
Болтън " е поел на своя отговорност да разгласява книгата си, без да си обезпечи утвърждение от органите за национална сигурност " и е допустимо да е нанесъл непоправими вреди на националната сигурност, съобщи съдията.

Тъй като обаче 200 000 копия на книгата към този момент са изпратени на книжарници из страната, опит да се спре публикуването ѝ би бил безрезултатен, посочи Ламбърт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР