Съдиите от ЕС подкрепиха съдебно решение, което отмени заповед на

...
Съдиите от ЕС подкрепиха съдебно решение, което отмени заповед на
Коментари Харесай

Най-висшият съд в Европа нанесе последен удар на Брюксел по данъчното дело на Amazon

Съдиите от Европейски Съюз поддържаха правосъдно решение, което анулира заповед на Европейската комисия към Amazon да върне 250 милиона евро налози на Люксембург, като спомагателен удар върху напъните от Брюксел, с цел да разбие удобните данъчни покупко-продажби.

Решението от четвъртък на Европейския съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Решението, което завършва дело, което се води от 2017 година, удостоверява това, обещано от Общия съд, вторият по мощ в блока, през май 2021 година, съгласно който Европейски Съюз не е съумял да потвърди, че Amazon се е възползвала от държавна помощ.

„ Съдът на Европейски Съюз удостоверява, че комисията не е открила, че данъчното решение, обещано на Amazon от Люксембург, е държавна помощ, която е несъвместима с вътрешния пазар “, се споделя в изказване на съда.

Действието от четвъртък идва, откакто консултант на Върховния съд на Европа сподели през юни, че софтуерният колос не би трябвало да изплаща милионите налози на Люксембург, както е подредено от изпълнителната власт на Европейски Съюз, защото не е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР