Съдебният инспекторат е открил две разследвания, които са останали неприключени

...
Съдебният инспекторат е открил две разследвания, които са останали неприключени
Коментари Харесай

Съдебните инспектори откриха две разследвания на повече от 12 години

Съдебният инспекторат е разкрил две следствия, които са останали неприключени от образуването им преди повече от 12 години.

Едното е за причиняване на междинна телесна щета по хулигански подбуди. То е формирано през 2004 година и продължава към този момент 12 години, 8 месеца и 21 дни. Делото е спирано общо 4 пъти. Първият път поради отсъствието на обвинения, а по-късно е престояло 4 години, без да се подхващат дейности по издирването му.

Накрая делото е било прекъснато от прокурора, тъй като е разкрил, че потърпевшият самичък си е предизвикал контузиите. При сборичкване той е изгубил равновесие и самичък е паднал върху арматурни железа.

Другото забавено досъдебно произвеждане било за присъединяване в проведена незаконна група и кражба на автомобил. То е траяло 12 години, 2 месеца и 15 дни. Близо осем години от този интервал производството било спряно поради неразкриване на причинителя на закононарушението.

През това време също били позволени бездействия на проверяващите и прокурора, които довели до в допълнение закъснение. Близо три години никой не е работил по това дело.

С бездействията си проверяващите органи и прокуратурата са предизвикали закъснение на производството с общо 10 години и 10 месеца. В последна сметка то е прекъснато заради необоснованост на обвиняването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР