Съдебните власти в Дания предават на България издирван с Европейска

...
Съдебните власти в Дания предават на България издирван с Европейска
Коментари Харесай

Екстрадират утре от Дания обвиняемия за убийството в село Цалапица

Съдебните управляващи в Дания предават на България търсен с Европейска заповед за арест по обвиняване на Окръжна прокуратура – Пловдив за у мишлено ликвидиране в село Цалапица . Това оповестиха от държавното обвиняване. Обвиняемият ще бъде предаден на правосъдните управляващи в България на следващия ден. 

Той ще бъде доведен на летище „ София “ от екип на Главна дирекция „ Охрана “ към Министерството на правораздаването.

30-годишният Р.Б. е притеглен като обвинен задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил Д.М., на 24 година , като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1, т. 6 прочие 3 вр. член 115 от Наказателния кодекс.

След покачване на обвиняването той бе разгласен за търсене, а на 29 ноември 2023 година е арестуван в град в Кралство Дания . Тамошните управляващи го предават на България след решение на две правосъдни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

След привеждането на обвинения Р.Б. в бранш „ Арести “, Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР