Съдебната сага по делото Октопод приключи. Съдът призна Алексей Петров

...
Съдебната сага по делото Октопод приключи. Съдът призна Алексей Петров
Коментари Харесай

Сагата по делото Октопод приключи: Алексей Петров е невинен

Съдебната сага по делото " Октопод " завърши. Съдът призна Алексей Петров за почтен по всички обвинявания , заяви bTV.
Заедно с още няколко души, Петров бе упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за рекет и изнудване, както и за оповестяване на държавна загадка.
Делото стартира през 2010 година, когато някогашният консултант в ДАНС беше показно арестуван в дома си. Тогава Петров дефинира ареста като " политическа принуда ". След отстраняването на скандално известната арбитър Румяна Ченалова, делото мина от градския в Специализирания съд.
Едно от обвиняванията против Петров отпадна по отминалост, а през ноември 2015 година в един и същи ден починаха двама от главните очевидци по делото – Георги Цветанов при злополука, а Пламен Устинов поради разпра.

През 2009 година Петров бе разгласен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дълготраен конфиденциален помощник на контраразузнаването, след това и на ДАНС.
На 10 февруари 2010 година Алексей Петров е арестуван и упрекнат за водач на незаконната група „ Октопод “, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домакински арест, а обвиняванията са понижени до рекет и изнудване против 2 лица от 1998 и 2000 година
През февруари 2014 година профилираният съд взема решение за преустановяване на следствието по така наречен „ Голям Октопод “. Четири години след провеждането на интервенцията, прокуратурата не съумява да събере нужните доказателства, тъй че да бъдат повдигнати обвинявания и делото да влезе в съда.
На 29 Октомври 2015 година бе осъществен втори опит за атентат против Петров, след също несполучливия от 15 август 2002 година
Алексей Петров е съучредител на застрахователните сдружения „ Аполо и Болкан “ и „ Спартак “. До 2000 година е член на борда им, както и на „ Средец М “, а по-късно и на „ Левски Спартак “. До 1998 година взе участие във компания „ Будоинвест “ ООД дружно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата. Бил е член на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт и специалист към Съюза за стопанска самодейност на жителите.
На 7 юли 2011 година Петров е повдигнат за президент от група цивилен сдружения и от Инициативен комитет „ Единение и екипност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР