Съдебната реформа си я представям преди всички през промените в

...
Съдебната реформа си я представям преди всички през промените в
Коментари Харесай

Атанас Славов: Гешев беше компрометирал длъжността, която заема

" Съдебната промяна си я представям преди всички през измененията в Конституцията, тъй че да се позволи главният въпрос – да се реализира самостоятелност на съдилищата и да има отчетност на прокуратурата ".

Това сподели пред правосъдният министър Атанас Славов. Според него това може да стане до половин година.

„ Трябва първо да загатна, че към този момент съм обжалвал през Върховен административен съд избора на Сарафов за изпълняващ функционалностите на основен прокурор. Очаквам Върховен административен съд да насрочи делото “, съобщи той.
Според него през вчерашния ден са се случили три значими неща, с изключение на прекъсването на процедурата по желание на нов основен прокурор.

" За пръв път, да вземем за пример, направихме чуване по проблема „ Осемте джуджета “, заяви още Савов.

„ Този Висш съдебен съвет е към този момент оттатък мандата си да избира нов основен прокурор. И тук желая да уточня, че огромната разлика сред освобождението и избора е в това, че когато освобождаващ предварително, ти изпълняваш нещо предстоящо, а когато назначаваш – би трябвало да гласуваш дълготрайно доверие “, сподели още той.
Министърът на правораздаването е безапелационен, че Иван Гешев беше компрометирал длъжността, която заема. Той показа, че е имало много съществени причини за негово премахване.

" Започват да се разкриват порочните практики в прокуратурата ", посочи още той.

„ Борислав Сарафов участваше във вчерашното съвещание и на него му бяха заложени въпроси по проблема „ Осемте джуджета “. Виждам воля у него, както и в членовете на Висш съдебен съвет, да стартират да работят по нов метод. Дали това е конюнктурно, или не, не мога да кажа, само че стартират да се случват неща, които дълго време са били невъзможни “, сподели още Савов.Днес се избира кой арбитър ще ревизира Борислав Сарафов. „ Това е едно от изискванията за Шенген и за приемането на пари по ПВУ. Днес ще разберем дали този механизъм за надзор ще сработи “, посочи правосъдният министър.

Според него огромното обръщение от визитата на Зеленски е, че ние поддържаме с каузи Украйна. „ Аз се надявам военната помощ да не е вест, да стане нещо непрекъснато ", сподели Славов. Според него ние не отслабваме нашите отбарнителни качества, а заменяме остаряло оръжие с ново.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР