Съдбата на основателя на FTX Сам Банкман-Фрид вече е в

...
Съдбата на основателя на FTX Сам Банкман-Фрид вече е в
Коментари Харесай

Жури ще реши съдбата на основателя на FTX Сам Банкман-Фрид, докато започват обсъжданията

Съдбата на създателя на FTX Сам Банкман-Фрид към този момент е в ръцете на жури.

Разискванията започнаха в четвъртък следобяд дали някогашният милиардер беше отговорен за машинация при изгубването на милиарди долари от сметките на клиентите си в борсата за криптовалута, която той сътвори преди четири години.

Журито на федералния съд в Манхатън стартира своята работа, откакто арбитър изясни закона което ще ги преведе през седем обвинявания, повдигнати против възпитаника на Масачузетския софтуерен институт и наследник на професори по право в Станфордския университет.

банкрутът през ноември 2022 г. хвърли петна върху крипто промишлеността като цяло, като колапсът на други огромни играчи в промишлеността изтри милиарди $ потребителско благосъстояние.

Bankman-Fried беше екстрадиран в Ню Йорк от Бахамските острови предишния декември, с цел да бъде изправен пред обвинявания в машинация. Той е в пандиза от август, когато арбитър Луис А. Каплан постанови, че някогашният милиардер се е опитал да повлияе на евентуални очевидци на процеса и към този момент не може да остане на независимост с гаранцията за неотклонение от 250 милиона $, която му постанова да остане в дома на родителите си в Пало Алто, Калифорния.

По-рано в четвъртък помощник-прокурорът на Съединени американски щати Даниел Сасун изнесе опровергаващ мотив, последният от заключителните причини, почнали ден по-рано.

Bankman-Fried неведнъж е обещавал на хиляди клиенти по целия свят, че парите, които са сложили на борсата FTX, са безвредни, даже когато той краде от тях, сподели тя, описвайки някогашния основен изпълнителен шеф като постоянно искащ „ милиарди и милиарди $ повече от клиентите си, с цел да ги харчи за придобиване на въздействие и власт. "

Сасун, който разпита Банкман-Фрайд в края на предходната и началото на тази седмица, сподели, че Банкман-Фрайд желае да стане президент на Съединени американски щати някой ден, само че първо искаше да има най-голямата борса за криптовалута в света. В своя пик FTX беше вторият по величина.

Тя сподели, че той е „ зашеметил вложителите, Конгреса и медиите и е работил непрекъснато, с цел да построи сполучлив бизнес “, до момента в който следи кражбата на средства от FTX. < /p>

„ Той знаеше, че не е наред, излъга за това и предприе стъпки да го скрие “, сподели прокурорът.

В сряда юристът на Bankman-Fried Марк Коен сподели в умозаключение мотив, че неговият клиент „ може да се е движил прекомерно постепенно “, когато стана ясно, че Alameda Research, фонд за криптовалута, който той започва през 2017 година, не може да възвърне милиарди долари, взети назаем от FTX, когато клиентите го желаеха.

„ Той може да се е поколебал ", сподели Коен. „ Но той постоянно е считал, че Аламеда има задоволително активи на борсата и отвън борсата, с цел да покрие всичките си пасиви. “

Как Сам Банкман-Фрайд е показан от прокурорите, Докато процесът Сам Банкман-Фрайд доближава до заключителните причини, правосъдните заседатели би трябвало да оцени театър на надменност

Той добави: „ Бизнес решенията, взети добросъвестно, не са съображение за наказание. “

Коен сподели на правосъдните заседатели да си напомнят показанията на Банкман-Фрайд, до момента в който преглеждат доказателствата.

>

„ Когато Сам свидетелства пред вас, той ви сподели истината, обърканата истина, че в действителния свят се случват неверни връзки, неточности, забавяния “, сподели Коен. „ Имаше неточности, имаше пропуски на корпоративния надзор в ръководството на риска и имаше неприятна преценка. Това не съставлява закононарушение. “

Банкман-Фрайд е изправен пред евентуална присъда затвор за повече от век, в случай че наказан по седемте обвинявания за машинация, скрит план и пране на пари, в които е упрекнат.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР