Съдът във Враца осъди на 6 години и 6 месеца

...
Съдът във Враца осъди на 6 години и 6 месеца
Коментари Харесай

Шест години и половина затвор за грабеж и използване на чужда банкова карта

Съдът във Враца осъди на 6 години и 6 месеца непоколебим затвор рецидивист, нападнал и обрал възрастен мъж. Подсъдимият Л. Киров, както и съучастниците му Н. Николов и С. Василев, са неведнъж осъждани и се познавали от дълго време.

Късно вечерта на 07.07.2015 година тримата били дружно в гр. Козлодуй, след което отишли с автомобила на Василев до центъра на града да си купят цигари. Докато Василев отишъл до магазина, другите двама взели непринудено решение да се снабдят с пари като ограбят минаващия в близост възрастен мъж. Те го последвали, бързо доближили и нападнали. Николов застанал зад мъжа и обхванал с ръце тялото му, с цел да не може той да се съпротивлява, а Киров му нанесъл удар с ръка в лицето. От джобовете на мъжа били извадени 70 лв., портмоне с персонални документи и дебитна карта с изписан на листчето ПИН-код.

След като бил ограбен, потърпевшият мъж съобщил за случилото се в Районното полицейско ръководство в града.

Междувременно тримата подсъдими се събрали дружно и потеглили към с. Бутан. Пред постройката на кметството Николов спрял автомобила и дал на Василев откраднатата дебитна карта, с цел да изтегли пари от близкия банкомат. Той на собствен ред първо решил да ревизира наличността, въвел изписания ПИН-код, само че получил отвод за достъп.

След този несполучлив опит да се снабдят с пари, тримата решили да се върнат в Козлодуй, само че срещнали по пътя полицейски патрул, който се опитал да ги спре. Подсъдимите съумели да се скрият на разнообразни места в циганската махала в града. По-късно същия ден, в резултат на извършените издирвателни мероприятия, те били арестувани.

С присъда на Врачанския областен съд на Л. Киров е постановено наказване от шест години и шест месеца „ отнемане от независимост “ при „ непоколебим “ режим на изтърпяване. Неговите съучастници – С. Василев и Н.Николов, са с наложени условни санкции „ отнемане от независимост “. За единия – срокът е три месеца, а за другия – три години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР