Съдът в Ню Йорк постанови Deutsche Bank и финансовата компания

...
Съдът в Ню Йорк постанови Deutsche Bank и финансовата компания
Коментари Харесай

Съдът постанови Deutsche Bank да предаде на Конгреса документи за финансите на Тръмп

Съдът в Ню Йорк постанови Deutsche Bank и финансовата компания Capital One да предадат документи, свързани с финансите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на две комисии в американския Конгрес, съобщи Дойче веле.

Съдът отхвърли желае на Тръмп и неговото семейство, в който се настояваше за възбрана върху предаването на материалите.

През април комисията по разузнаването и финансовата комисия към Камарата на представителите желаеха от Deutsche Bank и от редица други кредитни институции информации за финансите на Тръмп. Тази стъпка беше подхваната по отношение на съмненията, че задгранични субекти, в това число Русия са придобили въздействие върху президента на Съединени американски щати и неговото семейство.

Фамилията Тръмп на собствен ред се обърна към съда с опит да попречи на Deutsche Bank да съобщи поисканите документи. Адвокатите обявиха, че настояването на Конгреса съставлява нахлуване в персоналната сфера и бизнеса на президента за да му бъде нанесена политическа щета.

Прокуратурата на щата Ню Йорк също изследва връзките на Тръмп с най-голямата немска частна банка. През март генералният прокурор на щата Летисия Джеймс изиска от банката документи за заемите, които са били отпускани на главната компания на Доналд Тръмп The Trump Organization, както и материали, свързани с желанието на компанията да придобие футболния клуб " Бъфало Билс ".

През този месец банката стартира да предава документи на следователите. Представител на Deutsche Bank съобщи, че финансовата институция ще сътрудничи на следствието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР