Съдът в Нидерландия, който гледа делото за свалянето на малайзийския

...
Съдът в Нидерландия, който гледа делото за свалянето на малайзийския
Коментари Харесай

Съдът по делото МН17 отказа да разглежда версии, несвързани с руския Бук

Съдът в Нидерландия, който гледа делото за свалянето на малайзийския аероплан " Боинг " в Украйна, отхвърли да даде повече време за разискването на различни версии за злополуката. Така единствената версия, която съдиите са подготвени да преглеждат, е, съгласно което самолетът е бил свален от съветска зенитно-ракетна установка " Бук ", съобщи Би Би Си.

Един от съдиите разясни, че отбраната е подала лист с оферти и всъщност желае преразглеждане на цялото дело, без да даде съществени доказателства, че това е фактически належащо.

По-рано съветското министерство на защитата и съветският държавен оръжеен тръст " Алмаз-Антей " оповестиха версия, че самолетът може да е бил свален от украинска ракета. Следствието е разгледало тази версия, в това число разновидности с офанзива от страна на боен аероплан. Във всички случаи обаче, както отбелязва прокуратурата на Нидерландия, са събрани задоволително доказателства, че тези версии са неправилни.

На 25 ноември завърши първият стадий от разглеждането на делото за злополуката на самолета, изпълняващ полет МН17 от Амстердам за Куала Лумпур, когато бе свален с ракета от територия, следена от проруските бунтовници, сражаващи се против украинските сили. Загинаха всички 298 души - пасажери и екипаж. Повечето от жертвите на самолетната злополука бяха нидерландци, заради което делото се води в Нидерландия.

Обвиняеми са трима съветски жител и един украински.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР