Съдът в Хасково взе мярка за неотклонение задържан под стража

...
Съдът в Хасково взе мярка за неотклонение задържан под стража
Коментари Харесай

Съдът в Хасково задържа български гражданин, обявен за международно издирване от Кипър

Съдът в Хасково взе мярка за неотклонение " арестуван под стража " против български жител, разгласен за интернационално търсене от кипърските управляващи, въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), предадоха от Окръжния съд.

Заповедта е издадена от Районен съд-Фамагуста, Паралимни, Кипър, за осъществени закононарушения - кражба, нелегално владеене на имущество, проституция и сводничество.

Хасковският съд постанова мярката " арестуван под стража " тъй като съществува действителна заплаха обвиненият още веднъж да се укрие, като учредения за това се съдържат в характера и в тежестта на инкриминираното закононарушение, и размера на плануваното наказване. 

До интернационалното търсене на 48-годишния Р.А. се стига след недобросъвестно процесуално държание. След арестуването на Р.А., Районен съд-Фамагуста го освобождава против подписка. Но българският жител е нарушил изискванията за освобождението му и се е укрил от кипърските правосъдни управляващи. Издирването му е траяло от септември месец 2019 година до задържането му на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " на 18 април т.г.

Според наличието на ЕЗА, вероятният оптимален период на наказване " отнемане от независимост " за най-тежкото от осъществените закононарушения е 14 години.

Наложената мярка за неотклонение предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - Пловдив в 3 - дневен период, считано от датата на постановяването и оповестяването му в правосъдно съвещание.
 Арестуваха в Перник мъж, разгласен за интернационално търсене
Арестуваха в Перник мъж, разгласен за интернационално търсене

Той е търсен от управляващите в Германия по отношение на връзка с неуредени финансово-кредитни взаимоотношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР