Съдът в Добрич постанови мерки за защита спрямо жена, жертва

...
Съдът в Добрич постанови мерки за защита спрямо жена, жертва
Коментари Харесай

Мъж заля бившата си с бензин и тръгна да я запали насред улица в Добрич

Съдът в Добрич постанови ограничения за отбрана по отношение на жена, жертва на домашно принуждение и закана за ликвидиране.

29-годишният, с който 34-годишната пострадала съжителствала до януари тази година, няма право да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра, не разрешава му се да реализира контакти с нея под каквато и да е форма, както и да посещава избрани обитаеми места, региони и обекти, в които тя обитава или посещава.

Двамата съжителствали на фамилни начала в продължение на няколко години, като през това време дамата неведнъж ставала жертва на принуждение от страна на мъжа. От боязън тя не подавала сигнали към органите на реда за налаганите ѝ физически и душевен тормоз.

През януари тя съумяла да приключи фамилните си връзки с обвинения, само че това не поставило завършек на насилието по отношение на нея. Жената била следена, заплашвана и унизена. Стигнало се до там, че на 24 март тази година някогашният ѝ мъж се заканил да я убие. В ранните часове на деня, откакто авансово причакал потърпевшата да тръгне към работното си място, на улицата и пред очите на очевидци обвиненият залял дамата със запалителна течност и я заплашил, че ще я възпламени. Жената съумяла да избяга и този път подала сигнал в полицията.

Към момента на мъжа е повдигнато обвиняване.

Решението на Районния съд в Добрич е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР