Съдът решава за ареста на обвинения за палеж на футболния

...
Съдът решава за ареста на обвинения за палеж на футболния
Коментари Харесай

Съдът решава за ареста на обвинения за палеж на футболния протест в София


Съдът взема решение за ареста на обвинявания за палеж на футболния митинг в София. Според прокуратурата Стефан Шикеров е запалил полицейски бус в деня на митинга на футболните фенове пред Националния стадион „ Васил Левски “.

Според държавното обвиняване има фотоси, доказващи, че той е направил палежа. Няколко полицейски чиновници също са дали показания в тази посока. Според отбраната 29-годишният Шикеров няма да се укрие, защото има семейство, а и скоро чака дете. Самият той се оплака, че е бил обичай от служители на реда и е упрекнат незаслужено.

„ Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам по какъв начин ме задържаха. В душeвността ми ще остане това, което претърпях в ареста. Бях обезпокоен за жена ми, желаех успокоителни “, описа Шикеров пред съда.

На 19 ноември районният съд в София остави в ареста и 20-годишен мъж за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност по време на митинг във връзка футболен мач.

Емил Петрунов е упрекнат, че на 16 ноември към 19,35 ч., пред постройката на посолството на Турция е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Той е хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Той е упрекнат и за това, че е развалил непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

Още по тематиката:

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР