Съдът отмени глобата от 1900 лева за стопаните от Болярово,

...
Съдът отмени глобата от 1900 лева за стопаните от Болярово,
Коментари Харесай

Съдът отмени глоба за фермерите в Болярово, не допуснали ветеринари

Съдът анулира санкцията от 1900 лв. за стопаните от Болярово, които не разрешиха на ветеринари да влязат във фермата им. Решението е на Елховския областен съд, заяви БНР.

Санкцията бе наложена от Агенцията по сигурност на храните в Ямбол. Със заповед на изпълнителния шеф на районната Агенция доктор Николай Георгиев, животните трябваше да бъдат умъртвени, поради позитивни проби на чума в стадото.

Възпрепятстването на работата на ветеринарите е било на 3 август 2018 година във фермата в Болярово. Там трябваше да се унищожат 130 овце, поради огнище на чума.

Когато отишли да изпълнят заповедта за евтаназия, ветеринарите не получили подпомагане от стопаните. Пред обекта е имало и голям брой протестиращи. Според съда, неналичието на подпомагане не е равнозначна на възпрепятстване на работата.

Решението можеше да бъде обжалвано пред Административния съд в Ямбол, само че неговите съдии си направиха отказ и в този момент делото ще бъде изпратено във Върховен административен съд за ново систематизиране. Стадото и досега не е унищожено и към този момент наброява към 280 животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР