Съдът отхвърли иска за временно отлагане на прилагането на най-спорната

...
Съдът отхвърли иска за временно отлагане на прилагането на най-спорната
Коментари Харесай

Европейският съд отхвърли иска на България: Мобилният пакет няма да бъде отложен

Съдът отхвърли желае за краткотрайно отсрочване на използването на най-спорната наредба на Мобилен пакет I - връщането на камионите до мястото им на регистрация. През месец октомври 2021г. Република България внесе иск за отсрочване на мярката до окончателното решение на Европейския съд по делото заведено от България и още 8 страни – членки на Европейски Съюз (Полша, Кипър, Унгария, Литва, Латвия, Естония, Малта и Румъния).

Действията на българската страна, бяха наложени от фрапантната смяна на икономическата реалност, както и потвърдени необратими последствия върху околната среда (принудителните празни курсове на камионите ще доведат до повишаване на въглеродните емисии). През 2020г. Съюзът на интернационалните превозвачи алармира за съществени социално-икономически последствия от мярката измежду българския транспортен отрасъл.

С решението си Европейският съд на процедура отхвърли всякаква опция за понижаване на вредите от използването на Мобилен пакет I. Официална информация от страна на българското Министерство на превоза и известията към момента няма. Каква е позицията на българската страна, по какъв начин е била аргументирана позицията ни и по какъв начин тя ще отбрани транспортния си бизнес също.

В изискванията на тежка икономическа рецесия, България е оставена без стратегическа транспортна политика, а браншът е в обстановка, в която получава информация и поддръжка от отрасловите министерства на останалите 8 държави-членки. Паралелно, целенасочените репресивни дейности на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ към съответни транспортни компании в България, изявили своето противоречие по легален метод с политиката водена от МТС, не престават.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР