Съдът остави в ареста бизнесмена Васил Божков и прие, че

...
Съдът остави в ареста бизнесмена Васил Божков и прие, че
Коментари Харесай

Адвокатът на Божков избухна! Първи думи след решението на съда

Съдът остави в ареста предприемача Васил Божков и одобри, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Божков е направил закононарушенията, за които е упрекнат. 

-->
" Чуха се неща, които нямат общо в самото дело. Ще апелираме, несъмнено. Едно от обвиняванията е за изнасилването на Мария Филипова. Какво ще стане е различен въпрос. Той е сигурен и спокоен, само че единствено да не съжалява, че се е върнал. Той си пристигна с концепцията, че нещо се е трансформирало, че ще има правдивост. Оказа се, че е сбъркал. Не ми е споделил опасения за живота си ", разяснява юристът на Васил Божков Георги Гатев пред Bulgaria ON AIR.

Има доказателства, че Божков е предложил подкупи на висши длъжностни лица, както е давал такива, с цел да заплаща по-ниско от дължимите такси и да попречи на издаването на лицензи негови съперници.

Съдът цитира и показанията на някогашната председателка на държавната комисия по хазарта Мари Филипова, която твърди, че откакто е отказала на Божков да извършва него поръчки, той е направил опит да я изнасили. 

Съдът реши, че най-адекватната мярка е " задържане под стража ". 

Прокурорът Ангел Кънев изнесе данни за връзка на Божков с Русия и починалия водач на " Вагнер " Евгений Пригожин. Божков поздравил съветската федерация с присъединението на Крим през 2014 година и изразил предпочитание да влага там. Според обвиняването, Божков имал 51% от
хазартна компания в Крим, която била обвързвана с Пригожин. Според делото са укривани такси от лотарийните игри на Божков и по този начин бюджетът е ощетен с над 700 млн. лева. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР