Съдът на Басманния район в Москва издал заповед за ареста

...
Съдът на Басманния район в Москва издал заповед за ареста
Коментари Харесай

Съд в Москва издал заповед за ареста на сирийските граждани, свалили самолета на майор Роман Филипов

Съдът на Басманния регион в Москва издал заповед за ареста на тримата жители на Сирия, свалили през февруари щурмовика Су-25 на майор Роман Филипов над следена територия от терористите, оповестиха международни организации.

„ Съдът удовлетворил ходатайството на следствието и задочно избра мярката взимане под стража във връзка с Сохта Тарек Наураса, Сохта Амер Иззата и Шрейби Мурад Джума” – оповестила прессекретарят на съда Юнона Царьова.

Тези лица са оповестени за интернационално търсене.

На 3 февруари стана известно, че в региона Тел Дебес покрай град Саракеб в сирийската провинция Идлиб е свален съветски аероплан Су-25. Майор Филипов съумял да се катапултира, само че след неравномерен пердах се самовзривил с граната, с цел да не попадне в плен. Посмъртно му е обещано званието Герой на Русия.

След като съветското разузнаване е съумяло да откри имената на тримата терористи, взели участие в случая, това значи, че не им остава доста живот. Те няма да имат статут на военнопленници, тъй като от правна позиция не са участници в публично оповестена война и са просто бандити. / БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР