Съдът да прекрати регистрацията на организацията Български национален съюз Еделвайс

...
Съдът да прекрати регистрацията на организацията Български национален съюз Еделвайс
Коментари Харесай

Прокуратурата иска заличаване на регистрацията на организаторите на Луковмарш

Съдът да приключи регистрацията на организацията " Български народен съюз Еделвайс " желаят от прокуратурата. БНС-Еделвайс са измежду уредниците на Луковмарш и от години членовете му заедно съм с кафяви униформи и употребяват нацистки знаци. Сред причините на прокуратурата е, че организацията основава военизирана конструкция.
От Софийска градска прокуратура оповестиха, че към този момент са внесли в Софийския градски съд искова молба за преустановяване регистрацията.
Още преди няколко седмици основният прокурор Иван Гешев разпореди да се направи инспекция на уредниците на Луковмарш.
По време на инспекцията са открити доста обществени изявления на членове на управлението и деятели на БНС-Еделвайс, заявления и мнения на организацията, съдържащи поощряване към принуждение и език на ненавист, учредени на расова, етническа, религиозна, полова принадлежност, в това число и антисемитска агитация и други, се споделя в известието на прокуратурата.
СГП е установила, че " БНС-Еделвайс " е основало и своя военизирана конструкция, а при част от изявите си членове, деятели и симпатизанти на организацията са облечени във военни униформи. Установено е, че част от тях са подавали уведомления до Столична община за провеждането на " Луковмарш " и са се представяли за " коменданти ".
Докато течеше инспекцията на БНС, някогашен член на БНС се самоуби със самоделно оръжие в постройката на ДАНС, където бе извикан на разпит. Днес от прокуратурата прецизират, че в границите на водено досъдебно произвеждане по случая е претърсен домът на лицето, където са открити доста нелегално притежавани огнестрелни оръжия, муниции, гранати, облекла с полицейски атрибути и нацистка литература, в това число книгата " Моята битка " на Адолф Хитлер.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР